9 Mart 2009 Pazartesi

POĞÇA

peynirli poğaça ve hatık



  1. hamur malzemeleri:
    • yarım litre ılık süt
    • 1 paket (kibrit kutusu kadar) yaşmaya
    • 1 paket eritilmiş tereyağı(yoksa margarin)
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 2 yumurtanın sarısı
    • 3 yumurtanın beyazı
    • 1,5 tatlı kaşığı tuz
    • aldığı kadar un (yaklaşık 1,5 kg)
  2. poğaça harcı malzemeleri
    • 1 kalıp beyaz peynir
    • 1 yumurtanın beyazı
    • yarım demet maydanoz
    • isterseniz, sucuk, salam, v.b.
  3. üzerlerine
    • 2 yumurtanın sarısı

poğaçanın hazırlanması:
1. yarım litre sütten bir kase ayırın. mayayı bu sütün içinde eritin.

2. erimiş maya, süt, 1 paket eritilmiş tereyağı 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı yoğurt, 2 yumurtanın sarısı, 3 yumurtanın beyazı, 1.5 tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar unu karıştırıp yumuşak bir hamur yapın.

3. hamurun üzerine nemli bir bez örterek serin bir yerde bir saat bekletin.

4. hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. bu parçayı avucunuzun içinde açın. ortasına peynirli harçtan veya salamdan koyup ağzını pide gibi büzün. (poğaçalar pişerken açılacakları için ortasını hafif açık bırakın.)

5. iki tepsiyi yağlayın. varsa alt kata koyacağınız tepsiye yağlanmış kağıt serin. (yağlanmış kağıt ısıyı daha uzun sürede geçirdiği alt kattakilerin yanmasını engelliyor) poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp tepsiye dizin.

6. 200C'de üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder