15 Şubat 2009 Pazar

ELSİDİ TV

LG, düz panelde büyüyor...
Scarlet LCD Televizyon ve PG6000 plazma gibi birbirinden özel ürünleri piyasaya süren LG Electronics, düz panelli ekranda, 2008 yılının ilk çeyreğinde 2007 sevkiyatlarına göre yüzde 38.2 büyüme kaydetti.

Dünya düz panelli ekran pazarının öncü firmalarından LG Electronics, 2008 yılının ilk çeyreğinde Orta Doğu ve Afrika bölgesine bir milyondan fazla televizyon seti gönderildiğini bildirdi. LG Scarlet LCD TV ve PG6000 modellerinin piyasaya sürülmesinin ardından satışlarda dikkat çekici bir artış gözlendi.

Geçtiğimiz yılın TV sevkiyatlarına göre yüzde 38.2 gibi ciddi bir artış kaydeden LG, bu ürünlere gösterilen talep nedeniyle bölgede ilk sırayı aldı. LG'nin en son raporlarına göre 2008 yılının ilk yarısında Körfez ülkelerinde 250,000'in üzerinde TV ünitesi satıldı. Bu rakam toplam Orta Doğu ve Afrika satışlarının yüzde 22'sini oluşturuyor.

Dünya çapındaki TV sevkiyatları üzerine Display Search tarafından hazırlanan en son araştırma raporuna göre bu yıl yaklaşık 11 milyon TV ünitesinin, Orta Doğu ve Afrika bölgesine ulaştırılacağı tahmin ediliyor. Bu yıl bölgeye yapılacak toplam sevkiyatların 2007 yılına göre yüzde 8.3 artması bekleniyor.

"Aile eğlencesi, dinlenme ve küresel olaylar ile haberleri günü gününe takip etmenin başlıca kaynaklarından biri olarak, TV satışlarının veya TV'ye olan talebin yavaşlaması olası değildir," diyen LG Electronics Orta Doğu ve Afrika CEO'su K.W. Kim sözlerini şöyle sürdürdü, "Ayrıca, uluslararası spor olaylarını takip etme konusunda büyüyen trend de daha büyük ve daha sofistike düz ekranlı ürün satışını artırmıştır."

LG'nin 2008 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre toplam satışları yüzde 32.1 oranında artarak 3.808 milyar USD'ye ulaştı ve düz ekranlara olan yüksek talep büyük ölçüde bu artışı tetikledi.

LG LCD TV satışları 2007 yılı satış adetlerine göre yüzde 82'lik bir artış kaydederken, plazma TV satışları yüzde 18, monitörler ise yüzde 30 arttı. PDP modül satışları ise LG'nin plazma TV'lerine ve 32 inç monitörlerine olan talep sayesinde yıllık yüzde 17 artış gösterdi.

1 yorum: